Amazon Custom: snijmachine producten op maat maken

Zo verkoop je gepersonaliseerde producten via Amazon

Laatst werd ik gebeld door een ondernemer die wilde starten met het verkopen van gepersonaliseerde producten via Amazon. Haar vraag: “Ik zie verschillende partijen kleding verkopen met bijvoorbeeld iemands naam erop geborduurd. Ik verkoop al producten bij Amazon, maar ik kan niet vinden hoe ik ook gepersonaliseerde producten kan verkopen. Kun je me helpen?” Mijn antwoord aan haar deel ik ook graag met jou.

Via de service Amazon Custom kun je eenvoudig gepersonaliseerde producten verkopen. Denk bijvoorbeeld aan een kledingstuk met een naam, een tas met een foto erop of babyspeelgoed in een specifieke kleur. Het personaliseren van het product verloopt via het ‘normale’ bestelproces. Een klant die een gepersonaliseerd product wil bestellen, krijgt voor het bestellen een duidelijke melding dat er nog gegevens moet worden ingevoerd. Als de klant deze gevraagde gegevens invoert, wordt een voorbeeld getoond van de gegevens op het product. Zo krijgt de klant een idee van het uiteindelijke resultaat. Daarna is het mogelijk om de bestelling te plaatsen en wordt het gepersonaliseerde product als een normale bestelling behandeld.

Starten met verkopen
Er is een aparte werkwijze voor het starten met verkopen van gepersonaliseerde producten:

  1. Voer je producten in via Amazon Seller Central (zonder personalisatie).
  2. Zet de producten live om te verkopen.
  3. Dien via je Seller account een verzoek om gepersonaliseerde producten te mogen verkopen in. Let op: je hebt hiervoor een Professional Account nodig. Met een Individual Seller account is het niet toegestaan om gepersonaliseerde producten te verkopen.
  4. Wacht terwijl je verzoek wordt beoordeeld en goedgekeurd.
  5. Na goedkeuring zie je aparte Custom schermen in je Seller account. Voer hier alle personalisatiemogelijkheden per product in via je Seller account.

Lees ook: 5 redenen om niet te verkopen via bol.com

Meer informatie over het proces vind je op bij de informatiepagina’s van Amazon Custom. Een voorbeeld van een gepersonaliseerd product op Amazon.de vind je hier.

Voor wie is Amazon Custom geschikt?
Amazon Custom is een interessante optie voor ondernemers die producten op maat verkopen. Je bereikt via Amazon een grote doelgroep -ook in andere landen- en kunt via een soepel proces je gepersonaliseerde producten verkopen. Vaak is er minder concurrentie bij gepersonaliseerde producten, zodat de kans groter is dat jij als eerste verkoper wordt weergeven bij de koopknop. Houd er rekening mee dat je producten in standaardvariaties, zoals kledingmaten, beter als normale producten kunt aanbieden. Dan kun je ook gebruikmaken van Amazon FBA, iets wat bij Amazon Custom-producten niet mogelijk is. Qua kosten is er geen verschil: de normale commissies zijn ook van toepassing op Amazon Custom.

Verkoop jij via Amazon Custom? Ik ben benieuwd naar je ervaringen. Deel het gerust in de reacties.

Nooit meer een nieuwe blog missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief (max 1x per maand).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *