SEO nieuws lezen

5x het beste SEO nieuws

Dagelijks verschijnen er duizenden nieuwsberichten over online marketing. Je kunt er een dagtaak aan hebben om alle relevante blogs te lezen. Daarom maak ik een selectie voor je; dit waren de 5 beste artikelen met SEO nieuws die ik afgelopen weken las.

1. What 3,000 voice search queries tell us about the ‘Voice Search Revolution’

Voice search; het is erg hip en hot. De Alexa Echo is één van de best verkochte producten bij Amazon.com en is sinds een paar maanden verkrijgbaar in Nederland. Ook is Google hard bezig om de Google Assistant Nederlands te leren. Er wordt verwacht dat het merendeel van de zoekopdrachten straks via voice search gaat.

Wat dit voor een marketeer betekent, kun je teruglezen in het artikel van Bryson Meunier. Hij heeft vijf Google Home apparaten in zijn huis staan, en heeft de gesproken zoekopdrachten van drie maanden via Google Home apparaten en mobiele telefoons opgeslagen. Belangrijkste conclusie: bijna alle zoekopdrachten hebben een praktische functie in het huis. “Commerciële” interessante zoekopdrachten zijn (nog) een stuk schaarser.

2. How to survive Google’s new local search world

Op Searchengineland.com verscheen gisteren een artikel over local search: zoekopdrachten met een locatie, zoals “hotel amsterdam”. In dit artikel vind je een aantal praktische tips om beter vindbaar te worden op lokale zoekopdrachten. De Google Mijn Bedrijf vermelding speelt hierin een belangrijke rol, maar ook gestructureerde data en Google AdWords kunnen hierin een rol spelen. Lees meer op https://searchengineland.com/how-to-survive-googles-new-local-search-world-298449

3. How To Do eCommerce Keyword Research At Huge Scale

Vorige maand werd BrightonSEO georganiseerd: een populair zoekmachinemarketing congres in het Engelse Brighton. Een van de sessies werd door een gezamenlijke presentatie van Tom Smits (bol.com) en Patrick Reinhart (Conductor) ingevuld. In deze presentatie laten de heren zien hoe je zoekwoordanalyses doet bij miljoenen zoektermen. En net zo belangrijk: hoe je dit (geautomatiseerd) kunt toepassen in het optimaliseren van je website. Ook geven ze inzicht in de indrukwekkende resultaten van het project: een groei van 25% in bezoek en een toename van 13% in top 3 posities. Je vindt alle informatie in de BrightonSEO presentatie van Tom Smits en Patrick Reinhart.

4. 35+ Chrome extensies voor SEO specialisten

SEO Benelux is één van de grootste Facebook groepen over SEO in Nederland. En een interessante groep voor het laatste SEO nieuws. De oprichter van deze groep, Mathias Noyez, heeft een overzicht samengesteld van Chrome extensies die hij zelf gebruikt bij zijn SEO analyses. Inmiddels wordt het overzicht ook aangevuld met suggesties van andere SEO’ers. Naast de bekende tools, staan er ook volop nieuwe/onbekende tools in. Fijn overzicht dus!

5. Mobile-first indexing door Google

In maart 2018 heeft Google bekend gemaakt over te stappen naar mobile-first indexing. Dit betekent dat Google de mobiele versie van je website gebruikt voor het crawlen en indexeren van zoekresultaten. De reden voor deze wijziging is dat steeds meer mensen op een mobiel apparaat zoeken. Inmiddels hebben de eerste websites een bericht in Google Search Console ontvangen dat mobile-first indexing is ingeschakeld voor de website. Lees meer over mobile-first indexing in het nieuwsbericht op het Google Webmaster Blog.

Photo credit: Foter.com
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *