5x het beste online marketing nieuws

5x het beste online marketing nieuws

Dagelijks verschijnen er duizenden nieuwsberichten over online marketing. Je kunt er een dagtaak aan hebben om alle relevante blogs te lezen. Daarom maak ik een selectie voor je; dit waren de 5 beste artikelen over online marketing die ik afgelopen weken las.

1. Wat is de impact van mobiele laadtijd op onbewuste beleving?

Een snel performende website werkt beter dan een traag ladende website; dat is vast geen nieuws meer. Bezoekers haken minder snel af en converteren beter op een snelle website. In dit artikel wordt duidelijk dat de impact veel groter is. Een snelle website heeft naast een direct effect in een lager uitvalratio ook een indirect effect: een snellere website wordt als betrouwbaarder geacht en voorkomt frustatie tijdens het gebruik. Lees er meer over in het artikel van Marion Veth van Braingineers: https://www.emerce.nl/achtergrond/google-laadtijd .

2. The 40-point SEO checklist for startups

Waarschijnlijk één van de meest gestelde vragen in online marketing land: wat kan ik doen om beter vindbaar te worden? Er circuleren natuurlijk al vele lijstjes om de zoekresultaten te domineren, maar deze checklist met 40 (!) punten is mijn persoonlijke favoriet. Volledig, praktisch en duidelijk omschreven. En zeker niet alleen voor startups. Lees het artikel op https://searchengineland.com/the-40-point-seo-checklist-for-startups-296197 .

3. Zo compenseer je affiliates eerlijk in de klantreis

Dennis Touw, affiliate campaign manager bij Greenhouse Group, schreef dit pragmatische artikel over het eerlijk belonen van affiliates. Hij beschrijft een analyse bij één van zijn klanten waar duidelijk werd dat reviewsites meer commissie kregen dan terecht was, en blogs juist werden ondergewaardeerd. Geen compleet nieuw inzicht in een tijd waarin steeds meer advertisers en affiliatenetwerken overgaan naar een value-based aanpak, maar wel zeer helder verwoord en toegepast. Met dit artikel als handvat kan elke advertiser zijn commissiemodel tegen het licht houden. Lees meer op https://www.emerce.nl/cases/eerlijke-compensatie-alle-affiliates-klantreis-big-data

4. Instagram Shopping beschikbaar in Nederland

In allerlei landen om ons heen kon het al: het taggen van producten in je Instagram posts, zodat je volgers dit gemakkelijker kunnen bestellen in je webwinkel. Maar nu is Instagram Shopping ook beschikbaar in Nederland. Op https://business.instagram.com/a/shopping-on-instagram wordt toegelicht wat de voorwaarden zijn. Dus, is dit het einde van #linkinbio?

5. Het trollenleger van Dotan

Het was moeilijk te missen in de afgelopen weken. Zanger Dotan bleek een waar trollenleger van fans opgezet te hebben die op social media voor wat extra ondersteuning van Dotan zorgden. Volkskrant journalisten Mark Misérus en Robert van der Noordaa ontdekten 140 fake social media accounts en schreven hier een uitgebreid artikel over. Voor elke online marketeer een must om te lezen: om te zien hoe gemakkelijk het is fake reviews te schrijven, maar ook om te zien hoe dit te ontmaskeren. Lees het artikel op Volkskrant.nl: https://www.volkskrant.nl/kijkverder/2018/dotan/#/

Photo credit: Foter.com
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *