5x het beste nieuws over marktplaatsen

Dagelijks verschijnen er duizenden nieuwsberichten over online marketing. Je hebt er een dagtaak aan om alle relevante blogs te lezen. Daarom maak ik een selectie voor je. Dit waren de meest interessante artikelen over marktplaatsen die ik de afgelopen weken las.

1. Online Tuesday over liquid marketing en het waterbed-effect

De Online Tuesday-sessie van afgelopen maart stond in het teken van marktplaatsen. Op Marketingfacts vind je een fijn artikel met een goede samenvatting van de avond. Zegt bijvoorbeeld het begrip “Marketplace Liquidity” je iets? Waarschijnlijk niet. Toch is het één van de succesfactoren voor een goede marktplaats. Lees het verslag op Marketingfacts of kijk een videoregistratie op Youtube.

2. Marketplaces en disruptors vormen kans én bedreiging in B2B

Vaak gaat het bij marktplaatsen om B2C marktplaatsen, zoals bij Amazon. In dit artikel van de B2B Digital Commerce expertgroep van Shopping Tomorrow worden B2B marktplaatsen besproken. Het beste advies: “Ga bij je klant slapen”. Ik zou het interview zeker bekijken op Emerce.

3. The basics of working with Amazon Marketing Services

AdWords-specialist Daniel Gilbert gaat aan de slag met adverteren op Amazon. Hoewel hij als oud-Googler enthousiaster is over Google dan over Amazon (‘In my opinion, Amazon Marketing Services is nowhere near as good as AdWords’), geeft hij een helder advies over de beste opzet van een advertentiecampagne op Amazon. Lees meer op Searchengineland.com

4. How to get started selling on La Redoute in France

La Redoute is een groot Frans e-commerce platform op het gebied van fashion en interieur. Op YouTube vind je een interview met Carlos Cantoni van La Redoute. Je moet een beetje door het “Frenglish” heen luisteren, maar dan vind je interessante inzichten. Zo geeft Carlos Cantoni aan dat merken juist meer controle hebben over de verkoop van hun producten via de marktplaats, doordat bijvoorbeeld partners alleen kleding van de huidige collectie mogen publiceren. Bekijk het interview op YouTube.

5. FonQ opent specialistische marktplaats in Home & Living

Een nieuwe marktplaats, dat gebeurt niet vaak. Toch heeft FonQ een paar weken geleden bekend gemaakt dat het bedrijf een marktplaats gaat starten. De marktplaats van FonQ is een gesloten marktplaats: er is sprake van een strikte verkopersselectie en elk product zal door maximaal één verkoper worden aangeboden. Lees er meer over in het nieuwsbericht van FonQ.

Regelmatig schrijf ik nieuwe blogs over online marketing. Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Foto: perzonseo on Foter.com / CC BY
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *